Ο Masataka Taketsuru, έπειτα από σπουδές στην Σκωτία το 1918, όπου γνώρισε, αγάπησε και μαγεύτηκε από το whisky, επιστρέφει στην Ιαπωνία το 1920 με μοναδικό στόχο να φτιάξει Ιαπωνέζικο ουίσκι. Το 1934 ιδρύει το αποστακτήριο Nikka στην πόλη Yoichi, Hokkaido (λόγω ομοιοτήτων με τις πόλεις της Σκωτίας) και το 1940 κυκλοφορεί το πρώτο ουίσκι. Θεωρείται ο «πατέρας» του Ιαπωνέζικου ουίσκι και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ουίσκι στην Ιαπωνία.
Το Coffey Grain, έχει την ιδιαιτερότητα ότι παράγεται από διάφορα δημητριακά με κυρίαρχο το καλαμπόκι σε στήλη τύπου Coffey συνεχούς απόσταξης (εισήχθη από την Σκωτία το 1963).
Σύνθετο γλυκό άρωμα εξωτικών φρούτων και μπαχαρικών. Βαθύ γευστικά, με αίσθηση καραμέλας και δρυός στην επίγευση. Εκφραστικό και μοναδικό grain ουίσκι,
- Είδος : Whisky
- Αλκοόλ : 45%
- Φιάλη : 700ml
- Παραγωγός : Nikka
- Χώρα Προέλευσης : Ιαπωνία
- ΑΠΟΘΕΜΑ: Διαθέσιμο
- KΩΔΙΚΟΣ: 100-110-0232