
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μικροζυθοποιίες ξεφυτρώνουν στη χώρα. Αρκετές από αυτές, έχουν μπει πολύ δυναμικά στην αγορά του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, αποδεικνύοντας ότι το οχυρό των τρανταχτών ονομάτων της παγκόσμιας βιομηχανίας της μπίρας δεν είναι και τόσο απόρθητο. Έτσι δημιουργήθηκε η «Ζυθοποιία Ηπείρου», με έδρα το Ροδοτόπι,η οποία μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να διαθέτει το προϊόν της στην αγορά. Μια απαστερίωτη μπίρα, αφροζύμωτη Ale, εμφιαλωμένη και με ωρίμανση εντός της φιάλης, τη «Στάλα», Την μπίρα αυτή φτιάχνουν τρεις νέοι άνθρωποι. Η Άννυ Ζώη, ηθοποιός στο επάγγελμα, ο Σάκης Δόσης, πληροφορικάριος, και ο Αλέξανδρος Ντάφλος, χημικός μηχανικός, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις ιδέες τους, έμαθαν, έψαξαν, μελέτησαν, πειραματίστηκαν πολύ και τελικά δημιούργησαν.
Θολό πορτοκαλί χρώμα με λευκό αφρό. Κυριαρχούν έντονες γεύσεις λυκίσκου και αρώματα τροπικών και εσπεριδοειδών και πεύκων. Άρωμα βρώμης και λυκίσκου, ελαφριά γεύση φρουτώδης, με τροπικά φρούτα στο προσκήνιο. Μεσαίο, λιπαρό σώμα με ελαφρύ ανθρακικό. Αλκοόλ: 6%.
Η μπίρα, καθώς είναι αφιλτράριστη, έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση. Περιέχει όλες τις πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί.
Για να γευτείτε την μπίρα μας στα καλύτερα της, δεν πρέπει να την κρυώσετε υπερβολικά. Στους 7°C με 10°C θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα, καθώς η γεύση και τα αρώματα της δεν εξασθενούν.
- Είδος : Μπύρα
- Αλκoόλ : 6%
- Ποσότητα : 330ml
- Παραγωγός : Ζυθοποιία Ηπερίου
- Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
- ΑΠΟΘΕΜΑ: Εξαντλημένο
- KΩΔΙΚΟΣ: 300-310-0120