





Η Doña Celia είναι μια premium τεκίλα που πήρε το όνομά της από τη La Catrina, μια σεβαστή και ισχυρή γυναίκα στη μεξικανική πόλη Atotonilco, Jalisco, όπου η τεκίλα παράγεται με παραδοσιακές τεχνικές και τα καλύτερα συστατικά. Αυτό το έργο τέχνης "La Calavera Catrina" ήταν μια χαλκογραφία με ψευδάργυρο που δημιουργήθηκε αρχικά γύρω στο 1910-1913 από τον Μεξικανό χαράκτη José Guadalupe Posada, ο οποίος ήταν γνωστός για τις εικόνες του πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας. Η γκραβούρα χλεύαζε όσους προσποιούνταν ότι ήταν ανώτερης τάξης, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα πεινάω ή θα μείνω χωρίς σάρκα.
Η La Catrina έγινε σύντομα συμβολική φιγούρα κατά τη διάρκεια της Μεξικανικής Επανάστασης και συνδέθηκε με το Dia de Los Muertos (Ημέρα των Νεκρών), ένα προκολομβιανό μεσοαμερικανικό φεστιβάλ για την τήρηση του θανάτου και της ζωής που γιορτάζεται στις 2 Νοεμβρίου στην όλο το Μεξικό, τη χερσόνησο Γιουκατάν και τμήματα της Κεντρικής Αμερικής. Μέχρι σήμερα, η Catrina συνεχίζει να είναι μια σημαντική φιγούρα και είναι ένα από τα σύμβολα σχετικά με την Ημέρα των Νεκρών, ωστόσο βρίσκεται επίσης σε πολλά βιβλία, κινούμενα σχέδια, αφίσες, ειδώλια και έργα τέχνης που εκτείνονται πάνω από 100 χρόνια και είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη .
Το λεπτομερές κεραμικό μπουκάλι κάθε τεκίλας τη θυμίζει και ως εντυπωσιακή επίδειξη της κομψότητας και του πλατυγείρου καπέλου της. Ζει και μέσα από την ιστορία της, συνεχίζει να αφήνει ίχνη της κληρονομιάς της για να την ακολουθήσουν όλοι οι γύρω της. Μια ματιά στο όμορφα πολύχρωμο μπουκάλι σας λέει ακριβώς από πού προέρχεται η τεκίλα. Η Celia Maestri δημιούργησε αυτή τη μάρκα χειροποίητων τεκίλων και ζωγραφισμένα στο χέρι μπουκάλια προς τιμήν της κομψής και εργατικής μητέρας, της κυρίας Celia Barragan de Villanueva «Η γιαγιά του Case Maestri».
Αυτή η Limited Edition 100% de Agave Añejo Tequila είναι πραγματικά μοναδική στο είδος της. Το ξεχωριστό μπουκάλι της είναι προσεκτικά χειροποίητο και κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό. Παράγεται στο αποστακτήριο Casa Maestri. Για την παραγωγή της χρησιμοποιούν το παραδοσιακό αργό ψήσιμο σε φούρνους από τούβλα για να μαγειρέψουν τις καρδιές της γαλάζιας αγαύης και παραδοσιακούς μύλους (μολίνο) για να εξαγάγουν τους χυμούς από την αγαύη.
Παλαιώνει σε λευκά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες με αποτέλεσμα μια πλούσια και πολύπλοκη γεύση που είναι γλυκιά και ξυλώδης. Δίνει νότες από ψητή πιπεριά, φοντάν και κεράσια με λείο φινίρισμα.
Αυτή η εξαιρετική τεκίλα Anejo προέρχεται από το πιο βραβευμένο αποστακτήριο τεκίλας στο Μεξικό.
- Είδος : Τεκίλα
- Αλκοόλ : 40%
- Φιάλη : 700ml
- Παραγωγός : Dona Celia
- Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
- ΑΠΟΘΕΜΑ: Διαθέσιμο
- KΩΔΙΚΟΣ: 100-190-0335