
Η Κάστρο Τεντούρα είναι το κατ’ εξοχήν ηδύποτο της Πάτρας. Η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό "tinctura" που σημαίνει βάμμα, εκχύλισμα. Η προέλευση της, σύμφωνα με την παράδοση, ανάγεται γύρω στον 15ο αιώνα, την εποχή των Ενετών. Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την Τεντούρα και "μοσχοβολήθρα", επειδή είχε έντονο άρωμα και την έπιναν συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ (digestif).
Η Castro Tentura (25% alc.) περιέχει 100% φυσικά εκχυλίσματα μπαχαρικών και φρούτων, κυρίως κανέλλας και γαρύφαλλου, αλλά επίσης μοσχοκάρυδου, εσπεριδοειδών, μαστίχας Χίου κλπ. Αποτελεί κλασική αξία και πίνεται παντού: στο εστιατόριο μετά το φαγητό, στο μπαρ και στα café σκέτη, με πάγο ή σε κοκτέιλ με μπράντυ, τσίπουρο, μαστίχα ή και με χυμούς από κόκκινα φρούτα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα σφηνάκι σκέτο ή με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα ή να το προσθέσετε στα ζεστά ροφήματα σας, δίνοντας τους μία ξεχωριστή, αρωματική, πικάντικη γεύση. Η ετικέτα, το κουτί και γενικότερα η καλλιτεχνική επιμέλεια στην Τεντούρα Κάστρο φέρουν την υπογραφή της ζωγράφου Ευθαλίας Κατσιγιάννη.
- Είδος : Λικέρ
- Αλκοόλ : 25%
- Φιάλη : 500ml
- Παραγωγός : Κάστρο (Castro), Γ.Π. Χάχαλης
- Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
- ΑΠΟΘΕΜΑ: Διαθέσιμο
- KΩΔΙΚΟΣ: 100-200-0214